Pos graduacao em gastronomia brasilia

Program pos gastronomia to pomysł sprzedaży kelnerskiej, który umożliwia prowadzenie funkcjonalnej i dużej gospodarki magazynowej restauracji, barów czy ogólnie mówiąc przedsiębiorstw gastronomicznych. Aplikacja ta umieszcza się o dokumenty magazynowe oraz materiały ze sprzedaży.

 

W relacji od typu prac możliwa jest całkowita centralizacja wprowadzanych danych, ale też dokładnie w przeciwnych lokalach. Prosto z projektu do klubów produkowane są informacje: o produktach, jakim może dysponować, o organizacji lokalu, także o wartościach skupu i zbytu.
Wypowiadając się zgromadzonymi w bazie danych dokumentami, program wykonuje odpowiednie kalkulacje cen składników potraw, oblicza marże, oraz zapotrzebowanie na surowce.
Dane opracowane przez pos gastronomia są podstawą ewidencji cen zakupu produktów gastronomicznych, prowadzi on więcej jednego sposobu księgowość przedsiębiorstwa gastronomicznego.

Program jest wiele dobrych funkcji m.in. :

posiada procesor fakturujący,
prezentuje zużycie surowców gastronomicznych na zasadzie dokumentów magazynowych,
wylicza ceny potraw według rzeczywistych kosztów zakupu składników,
mówi o naruszonym stanie magazynu,
informuje o składnikach brakujących do wykonania potraw,
prowadzi dziennik pracy każdego kelnera, jego obroty,
tworzy raporty produkcji dziennej itp.

Wielką wartością programu pos gastronomia jest okazję synchronizacji komputera i kas fiskalnych, na których wpisywana jest sprzedaż. Dzięki temu praktyczne jest spowodowanie, skomputeryzowanego systemu rozliczania rozpocząwszy od dostaw surowców aż do sprzedaży gotowych potraw. Program wykorzystuje dwukierunkową komunikację z kasami. Z pewnej strony dodaje do kas wiedze o produktach, kelnerach, z innej strony czerpie z kas fiskalnych dane o sprzedaży potraw, napojów, obrocie całej kasy oraz personelu. Po zaprogramowaniu przez serwis, kasy nie chcą z obsługi żadnej fachowej wiedzy, a całość wymiany informacjach przeprowadzana istnieje w postępowanie automatyczny. Umożliwia realizację zamówień i sprzedaży w bardzo prosty, i jednocześnie wygodny sposób, za pomocą ekranu dotykowego. Kelnerzy i barmani, poprzez takie podejście, nie tracą czasu na zbędne czynności, a wszą uwagę mogą zgromadzić na obsłudze klienta.