Maszynka do miesa ile wat

Wilk do mięsa więc nic dziwnego jak maszyna, będąca do rozdrobnienia i mielenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które poddawane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje zastosowanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest wielce ważniejsza niż w polu domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

http://linuxclub.pl/berndson/pdkp/szkolenia/

Wielki wybór wilków na zbycie kupi na wybór odpowiedniego dania na potrzeby placówki, dzięki temu etap na stworzenie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) zaś nie wymaga ogromnego nakładu wysiłku fizycznego. Wilki mają formę prostą, elementy można łatwo zdemontować, co dużo ułatwia obsługę, proces czyszczenia oraz utrzymanie czystości, oddziałuje na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie urządzenia ze określeni nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała wartość wykonania stanowi o dużej sile maszyny. Jak każde dania przydatne w przemyśle spożywczym, wilki muszą robić warunki CE bezpieczeństwa i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia zakłada się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do systemu tnącego. Zespół tnący wtłacza mięso w oczka siatki, a potem ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest mieszane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w współzależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W współzależności od rodzaju mięsa wiąże się siatki o różnej średnicy oczek oraz noży. Wilki można urządzić w dalekie akcesoria, które dadzą np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To znaczne urządzenie, widoczne w jasnych cenach, używane w pozycjach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką skalę jak w dorosłych zakładach przetwórczych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów także oryginalnych ulepszaczy.