Maszyna do miesa reczna

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której zamiarem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o nazwanej grubości (w relacji od potrzeb, na wszystkiej szerokości rozgniecenie jest taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i pomaga proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze zwykli nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

http://erp.polkas.pl/elektroniczny-obieg-dokumentow-w-firmie-dlaczego-warto/

Prasa do kotletów znajduje użycie w lokalach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można znaleźć mięso wołowe w sytuacje zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie znacznej sumy rozbitych plastrów w czasie bliskiego okresu czasu - ok. 800 porcji w procesie godziny, przy czym ciało nie pewno istnieć mrożone, ani nie może mieć kości. Obsługa maszyny stanowi niezwykle prosta, dzięki zastosowanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w planie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do poważni), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności gromadzących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić myte i suszone po stałym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania i przekładni olejowej to drugie atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez klientów i jurorów Międzynarodowych Zbytów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, budując się na nauki i poznaniu zdobywanym od 1990 roku pisze na jakość, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc i ogromną wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją ofertę o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.