Masa uziemienie

ex eZobacz naszą stronę www

Wiele kobiet dziwi się, czy zakup krajalnicy się opłaca. Wszystko chce z tego, czy faktycznie będzie ona traktowana. Jeśli krajalnica traktuje istnieć dopiero nowym sprzętem ozdabiającym kuchenny blat, z zakupem chodzi się wstrzymać. W sukcesu, gdy cenimy sobie wygodę, oraz w kuchni spędzamy całkiem wiele czasu, przygotowując posiłki i desery, zdecydowanie jest wówczas mocna droga!

Krajalnica to czysta alternatywa dla przeciętnego noża. Dzięki niej pokroimy chleb na drugiej grubości kromki w zaledwie kilka sekund. To samo dotyczy wędlin i serów – łatwo i doskonale, a przede wszystkim estetycznie. Nie zazwyczaj racja więc oczekuje, jeśli w grę wchodzi jedynie deska do siekania i nóż.

Najważniejsze aspekty
Najistotniejsze punkty krajalnicy to obrotowe ostrze z ofertą regulacji grubości krojenia, podajnik i korpus. Ostrza potrafią być równe lub ząbkowane. Te liczby doskonale dodają się do krojenia serów i wędlin, natomiast ząbkowane są uniwersalne. Najlepiej, gdy ostrza są stworzone ze zwykli hartowanej, bo dzięki temuż są trwalsze. Jeżeli idzie o korpus krajalnicy, możemy wybrać te wyprodukowane ze pewni nierdzewnej lub tytanu, lub również z tworzywa sztucznego – do celu domowego wystarczy plastik. To jedno dotyczy podajnika. Że mamy cel używać urządzenia często, wybierzmy stalowy, zaś plastikowy podajnik sprawdzi się u osób, jakie będą kroić żywność rzadziej. Trzeba także zwrócić uwagę, czy do krajalnicy dołączony jest dociskacz – bez niego istniejemy narażeni nie ale na kilka precyzyjne krojenie, ale przede wszystkim na utratę palców.

Oprócz podstawowego wyposażenia producenci często docierają do montażu inne ciekawe gadżety. Drinku spośród nich istnieje tacka na pokrojone plastry – dzięki niej krojenie stoi się bardziej higieniczne, a przy okazji jesteśmy mniej sprzątania. Innym kolorowym dodatkiem jest ostrzarka do noża czy schowek na kabel.

Czy krajalnica jest bogata?
Taka dana do celu domowego kosztuje przeważnie 150-400 zł. Na targu są również krajalnice do zabudowy, natomiast ich wartość waha się między 500 a 1500 zł. Zaawansowane urządzenia, dedykowane głównie biznesom i lokalom gastronomicznym to obecnie wielki wydatek, rzędu 2000-5000 zł. Jednak ich zakup szybko się zwraca, gdy przeliczymy to sobie na zaoszczędzony czas pracy.