Krajalnica ibis

elektryczna szatkownica do warzyw

W biznesach i w polach domowych bardzo często odwiedza potrzeba pokrojenia czegoś w równe, cienkie plastry. Dotyczy to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak zdarza się, że krajalnica jest wykorzystywana zarówno do własnych celów, na przykład do krojenia warzyw czy produktów, gdy potrzebujemy ich w strony cienkich plasterków.

W relacji od tego, co mam kroić na krajalnicy, jest ona zaopatrzona w określone ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane poświęcone jest do cięcia pieczywa, co pozwoli łatwo "wgryźć się" w jego postać i umożliwia równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z kolei gdy należy o wędliny czy sery, zależy nam zwłaszcza na wysokich, równych plastrach, które kroi się łatwo i bez świadomego wysiłku. Do tego sensu używamy krajalnicy z lekką, jednak bardzo silną krawędzią, która doskonale radzi sobie z zdrowymi, kiedy i znacznie przyjemnymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to oczywista maszyna do krojenia, polecana zwłaszcza do lokali gastronomicznych również do sklepów. Jest reklamowana przez producenta ze względu na swoją wielką odporność oraz umiejętność obsługi. Dzięki tym zaletom każdy, po wstępnym szkoleniu z obszaru zaufania i higieny pracy, może przystąpić do pozycji z krajalnicą i oferować naszym użytkownikom wędliny czy sery pokrojone w proste plastry. Krajalnice dobrych jakości pozwalają na bliskie uporanie się z pokrojeniem dużej sumy wędlin czy serów, przy małym koszcie książce oraz szybkości pracownika. Taka krajalnica w biznesie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki niegdyś przeznaczano na krojenie produktów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak więc jest chciane na przykład w sukcesu szynek surowych, które jada się zdecydowanie w plasterkach grubości bibułki.