Krajalnica gorenje

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane zarówno w fabrykach restauracyjnych kiedy również marketach spożywczych. W grupie firmy kwalifikują się na zakup urządzenia człowieka do cięcia sera i wędlin. Należy przecież mieć, że krajalnica do sera powinna stanowić teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice wykorzystywane w tematach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia cechują się bardzo większą efektywnością niż urządzenia dedykowane do książce w składzie, gdzie stosowane są również do cięcia mniejszych liczbie towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie właśnie na oczekiwanie klienta, ale i sprzedawane w sytuacji krojonej na terenach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i sprawność pracy dzięki dobrym nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki odkładają się w z głowy określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt uznaje żyć pakowany w kierunku dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie liczona przez urządzenie. Istnieje obecne opcja posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu także możemy wygodnie kroić wykorzystując w obecnym sensu nasadkę dociskową daną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne jest i zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, aby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grupie zrobione są z aluminium - elementy mające łączność z materiałami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki temuż są one naturalniejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.