Kotlet schabowy faszerowany szpinakiem

Tajemnicą idealnego schabowego, lub te kotleta wołowego, stanowi jego dobra struktura. Nazywa to, że aby osiągnąć ciało nie tylko dobre w stylu, lecz jeszcze odpowiednio kruche, soczyste i przygotowane, trzeba wziąć mu właściwą grubość, czy także może - płaskość.

Zakup kotleciarki do ubijania mięsa nie jest pożądany w codziennym gospodarstwie domowym, w którym potrzeba roztłuczenia mięsa na kotlety zachodzi raz na parę dni, przecież istnieje zatem konieczny zakup do momentów gastronomicznych, w jakich codziennie przyrządza się wiele sztuk mięsa na kotlety.

Kotleciarka maga poświęcona jest do mielenia mięsa na idealnie płaskie, równo roztłuczone kotlety. Dzięki temu kotlet na całej swojej wielkości jest rozgnieciony na taką tąż grubość, co jest mocno istotne podczas doprawiania i smażenia kotletów. W restauracjach, w których służy się dużo kotletów schabowych, lub w biurach garmażeryjnych, gdzie wypuszcza się gotowe kotlety schabowe w nieprzebranej sumy każdego dnia, kotleciarka jest obowiązkowym zakupem. To ale pewna inwestycja, ponieważ dzięki temu elektrycznemu urządzeniu nie potrzeba angażowania do prania kotletów pracownika. Wystarczy włożyć kawałek mięsa w normalne ustawienie urządzenia, i po paru sekundach wyjąć go równo roztłuczonego.

W gastronomii bardzo często pobiera się urządzenia elektryczne, które przyspieszają proces tworzenia potraw dzięki ich dużej i pewnej obróbce i rozdrobnieniu. Nie odda się ukryć, że podczas wykonywania kotletów więcej czasu wykorzystuje nie tyle smażenie, pieczenie, czy gotowanie, lecz tak przygotowanie mięsa do smażenia. Gdy kotletów do wykonania jest dużo, więc warto wziąć po urządzenie zaprojektowane specjalnie po to, by pomóc nam pracę, i przyspieszyć wszelki proces tworzenia potrawy dla własnej wygody.