Antybiotykoterapia empiryczna sepsa

Własne środki masowego przekazu wielokrotnie już alarmowały opinię publiczną, że przy przemysłowej produkcji mięsa przez hurtownie drobiu daje się antybiotyki, hormony i sterydy. Faszerowanie ptactwa hodowlanego tymi substancjami ma przyśpieszyć przyrost masy zwierząt, aby mięso czerpiące spośród ich ciał szybciej dotarło do sprzedaży. Policja stara się likwidować nielegalne wytwórnie antybiotyków dedykowanych hurtowniom drobiu, które w terenach byłego Związku Radzieckiego płaci się że w gargantuicznych ilościach idących w tony. Zawierające szkodliwe dla zdrowia hormony, sterydy i antybiotyki mięso drobiowe zostają wchłonięte przez system ludzkim, a potem kumulują, co wpływa toksycznie na utrzymanie człowieka.

Błyskawiczne przyrosty masy kurcząt na fermach gospodarczych są bezpośrednim efektem karmienia ptactwa hodowlanego wysokobiałkowymi paszami naszpikowanymi sterydami, które drastycznie wzmagają ich smak, ale i degenerują układ odpornościowy. To z kolei powoduje, iż kurczakom wznosi się antybiotyków mając zapobiec infekcjom, ale antybiotykoterapia doprowadza do dewastacji wątroby zwierząt i wreszcie do ich śmierci około szóstego tygodnia życia. Brutalna egzystencja kurcząt w hodowlach drobiu naznaczona jest silnym cierpieniem, ale wielu konsumentów pragnących jedynie kupować więcej zbyt zwyczajnie nie uważa na prawe i zdrowotne konsekwencje omawianego procederu.

klasa temperaturowaZobacz opis w pdf

Oficjalnie rzecz biorąc, dobre jest dostarczane zwierzętom hodowlanym antybiotyków tylko i zaledwie w wypadku ich wady. Niestety, w rzeczywistości nielegalny handel antybiotykami weterynaryjnymi rośnie a jest mocno prawdopodobnie, że praktycznie każda sztuka mięsa z dostarczających produkty do pobliskich sklepów posiada w tkankach antybiotyki. Szkodliwość antybiotyków, hormonów tudzież sterydów w spożywanym pokarmie mięsnym jest naturalna, zaś życie tego wydarzenia pragnie być nie tylko uświadamiane konsumentom, ale także powinno stawać się obiektem zainteresowania firmy mających chronić dobre zdrowie. Przykrą konstatacją jest fakt, iż produkowana na liczną skalę żywność przestała być obecnie źródłem wartości odżywczych, lecz zatrzymuje się śmiercionośną trucizną.